Sommerstevnet (1975)

Fra Kodal bygdeleksikon
Hopp til navigering Hopp til søk


Sommerstevnet til Vestfold ungdomsfylking (VUF) ble i 1975 arrangert av Kodal ungdomslag (KUL).

Sommerstevnet 1975 ble arrangert på Holand 8. juni 1975.

Og hadde stevnet i Kodal 13 år tidligere vært stort og vellykket, så ble det overgått av arrangementet dette året. 5.000 mennesker nøt det fine været på stevneplassen på Holand. Hovedtaler denne gang var landets første miljøvernminister, en – den gang – forholdsvis ubeskrevet politiker, Gro Harlem Brundtland. Miljøvern var selvfølgelig tema for hennes tale.

To ganger har ungdomslaget arrangert sommerstevne. Begge arrangementene var vellykket, og begge ganger har viktige samfunnsspørsmål blitt satt på dagsorden. I tillegg til talene var det på begge stevnene en rekke kulturinnslag og ikke minst var stevnene møteplass for ungdom i alle aldre fra hele Vestfold.

VUF arrangerer ikke slike stevner lenger, men de to stevnene i Kodal hører til høydepunktene i sommerstevnenes historie. Begge stevnene har vært mulige på grunn av den dugnadsånd som bygdefolket har vist. Og resultatet har i stor grad ”satt Kodal på kartet”.

I mange år var sommerstevnene en årlig stormønstring for VUF. To ganger har altså disse stevnene vært arrangert i Kodal, og begge ganger med stor suksess. Første gang sommerstevnet ble arrangert i Kodal var i 1957.