Folkehøgskole på Trevland
Oddmund Jakobsen Vik fra Kvam i Hardanger holdt folkehøgskole for gutter i en av stuene hos Søren Pedersen Trevland i vinterhalvåret 1886 - 1888.
Vik var en glødende tilhenger av folkehøgskoletanken, som bygde på Nikolai Frederik Severin Grundtvigs ideer om det nasjonale, "det levende ord" og "den glade kristendom". Men dette året fikk han ikke offentlig støtte til sitt arbeid, slik han hadde fått året før, da skolen var på Jåberg. Etter to vintre måtte han derfor gi opp.
Det første året betalt hver elev 10 kroner i måneden, og skolen varte i 6 måneder. Vik var selv lærer i historie og norsk, arkitekt Halvor Børve hadde regning, tegning, nivellering, fysikk og geografi. Han ledet også et blandet kor. Hver torsdag var det offentlig møte på skolen. Som regel holdt Vik et foredrag fra historien eller om et aktuelt emne, ofte med diskusjon etterpå. På disse møtene var det alltid fullt hus. Det var interessert ungdom i Kodal, og folkehøgskolen gjorde sitt til å løse de bundne åndskrefter. En gang om måneden var det stort møte for elever og bygdefolk, med sang og god underholdning. Det hendte at Vik fikk kjente menn som talere, blant dem Erik Vullum, Albert Jacobsen og Svend Foyn.